Bierne ankommer

alt src=http://cp16.danhost.dk/~dan27840/images/2005/flemming%20og%20sren.jpgDet var en mørk og kold oktober aften, da bierne ankom til plantagen i Astrup, hvor jeg havde fået lov til at have dem stående.

Jeg havde Fleming og Søren til at bære dem. De vejer jo helt godt. De var blevet kørt på trailer fra Horsens og hertil, så de må have været godt rystede.

Jeg havde købt 6 trugstader, hvor der var bifamilier i de 2. alt src=http://cp16.danhost.dk/~dan27840/images/2005/to%20trug%20stader.jpg

De er jo smukke sådan nogle trugstader. Nu er de mine og det summer lystigt i dem. Bierne har også fundet ud af at flyve en tur. Bare de nu finder hjem igen.
Det var et vidunderligt efterår i 2005, så de fløj ud et godt stykke tid inden de gik til ro for vinteren.

alt src=http://cp16.danhost.dk/~dan27840/images/2005/dde%20bier.jpg

Øv øv øv.
De var døde allesammen, da jeg lukkede op en dag i marts. 
Det var så ærgeligt at det næsten ikke var til at holde ud. 

Nå ikke noget at gøre. Staderne må renses og gøres klar til et par nye familier. For bier det vil jeg have. og gøres klar til et par nye familier. For bier det vil jeg have.

 alt src=http://cp16.danhost.dk/~dan27840/images/2005/dde%20mellem%20tavlerne.jpg 

De brune klatter på rammerne er biernes afføring. Det skal ikke være i stadet.
Om vinteren kommer bierne ikke ud af stadet og deres tarm fyldes derfor med ekskrementer, der først tømmes når de flyver ud på en lun dag sidst på vinteren.
Hvis bierne bliver forstyrret i løbet af vinteren, sker der dog det, at de ikke kan holde på skidtet. Det kaldes bugløb. Når det havner inde i stadet bliver de syge. Forstyrrelsen kan f.eks ske ved at noget banker på stadet (en gren eller lignende).
De kan også have været syge da vinterne begyndte. Det er ikke til at vide.
Ærgeligt er det ihvertfald.