Honning-chokolade pålæg

Honning-/Chokolade smørrepålæg

alt

Denne opskrift har jeg også fundet på Danmarks Biavlerforenings hjemmeside.

250 g mørk chokolade - 70 % eller mere
150 g lys chokolade
200 g hasselnødder
250 g honning
2 dl kogende vand
Hasselnødderne tørristes på en pande, til de har fået brunplettede "kinder". Afkøles og nu kan hinderne nulres af. Rul evt nødderne mellem to stykker stof og blæs hinderne væk bagefter. Nødderne kommes i blender og formales fint.
Honningen opvarmes til ca 50 grader og chokoladen kommes i. Når det hele er smeltet, blandes de formalede nødder i. For at få et smørbart resultet efter køleskabsopbevaring kommes ca 2 dl kogende vand i. Skal det opbevares længe kommes lidt atamonpulver eller andet konserveringsmiddel i. Kommes varm på glas/glas og brug skruelåg med gummiindlæg. Efter afkøling (og afvaskning) kan man så se, at låget er suget lidt ned.
Brug evt hvid chokolade i stedet for lys chokolade, det giver en mere "klar" smag

(Jeg putter ikke noget konservering i, da den aldrig holder ret længe her :-)